Yorumları: 164
Konuları: 13
Teşekkür Puanı:
27
03-31-2026, 11:17 PM
(Son Düzenleme: 03-31-2026, 11:18 PM, Düzenleyen: GeneralModel.)
(03-30-2026, 07:29 AM)scalefront yazdı: Merhaba,
Bahadır Saraç, 1997 Çorlu doğumluyum, hala Çorlu'da yaşıyorum. Makine mühendisiyim, Cam sanayii de çalışıyorum, ilkokul yıllarımda gördüğüm revell maketlerinden Type 206-A ve Titanic maketleri ile bu hobiye başladım. Güncel olarak 1/35 kara aracı ağırlıklı maketler yapsam da hava ve deniz araçları da yapmaktayım. Forumu kapanmadan önce çok aktif olmasa da takip ediyordum, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tesadüfen açıldığını öğrendim ve çok mutlu oldum tekrar açılmasına. Hevesim ve bütçem el verdiği sürece aranızda ve maket camiasında olmaya devam edeceğim.
Bahadır hoşgeldin. Mümkünse mevcut biten modellerini paylaşırsan seviniriz. Yeni projelerini de bekliyoruz.
(03-30-2026, 01:54 PM)hsnysl yazdı: Merhaba
Hasan Uysal 1972 doğumluyum emekliyim İstanbul' da ikamet ediyorum. Her türlü askeri maketle ilgileniyorum. acemiyim fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Eski forumu takip ediyordum kapandığı için üzülmüştür. tekrar görmek çok sevindirici, emeği geçenlere teşekkürler.
Hasan Hocam hoşgeldin. Burada da takip ve paylaşımlarını bekliyoruz.
(03-31-2026, 08:12 AM)hasansadicelik yazdı: Yeniden herkese merhabalar,
Bu forumdan çok şey öğrenmiştim ve öğrenmeye devam edeceğim. Yeniden açılması çok sevindim. Emeği geçen başta İsmet bey olmak üzere herkese teşekkür ederim.
Manisa Şehzadeler ilçesinde yaşamaya başladım 2025 senesi itibariyle, 47 yaşındayım. Ziraat Mühendisi olarak kamuda çalışıyorum. Askeri araçların maketlerini yaparak başladım ama pek beceremediğimi düşündüğüm için. Yaklaşık 3 senedir sivil araçlar yapmaya çalışıyorum. Helikopterleri hala çok severek takip ediyor ve yapmaya çalışıyorum. Yaşadığım şehri değiştirmemden kaynaklı olarak "Modelevinde (Facebook Grubu) Hakan Eryılmaz abi tarafından raporluyum , tekrardan maket yapmaya başladığımda elimden geldiğince forumda da paylaşım yapmaya başlayacağım. Selamlar
Herkese iyi günler dilerim.
Vay Hasanım hoşgeldin sefalar getirdin. Şu eski modellerini at da hafızamız tazelensin.
(03-31-2026, 03:22 PM)Tolga yazdı: Hadi bakalim
Tolga ben, 81 Istanbul dogumluyum, agirlikli olarak bilimkurgu maketleri yapiyordum, 6-7 yildir yapmiyordum, bir kac oy once tekrar yapmaya basladim, guzel tesaduf oldu eski bebegimizin yeniden acilmasi... kim aldi ve yeniden actiysa tesekkur ederiz
Tolga hoşgeldin. Sci-Fi bölümü oldukça boş. Seni bekliyor sanırım.
(03-31-2026, 03:54 PM)Mustafa Arabacı yazdı: Herkese selamlar, ben Mustafa Arabacı 1970 Gümülcine doğumluyum, mimarım, Çorlu'da yaşıyorum. Figür boyuyorum. Foruma yeniden kavuşmak çok sevindirici, emeği geçenlere teşekkürler, iyi modeller..
Mustafa Hocam sen de hoşgeldin. Figür bölümümüzü doldurmaya bak.
GeneralModel
İsmet Güralp
Yorumları: 30
Konuları: 6
Teşekkür Puanı:
7
(03-31-2026, 03:54 PM)Mustafa Arabacı yazdı: Herkese selamlar, ben Mustafa Arabacı 1970 Gümülcine doğumluyum, mimarım, Çorlu'da yaşıyorum. Figür boyuyorum. Foruma yeniden kavuşmak çok sevindirici, emeği geçenlere teşekkürler, iyi modeller..
Merhaba Mustafa Bey,
Bende Çorlu'da yaşıyorum, bu aralar 1/35 figürlerle uğraırken yakın çevrede bilgili birini görmek mutlu etti doğrusu.
Bahadır SARAÇ | Scalefront
Yorumları: 2
Konuları: 0
Teşekkür Puanı:
0
Herkese merhaba ,
Levent İNCEAYAN ben , 1971 Karabük doğumluyum , Antalya'da yaşıyorum hâlen daha .
1/35 WW2 maket , figür ve dioramalar yaparım . Kısaca bu kadar .
Forumu tekrar kurduğunuz için çok teşekkür ediyorum , emeği olan herkese selamlar ve saygılarımla .
Yorumları: 164
Konuları: 13
Teşekkür Puanı:
27
(04-07-2026, 06:53 PM)Levent İNCEAYAN yazdı: Herkese merhaba ,
Levent İNCEAYAN ben , 1971 Karabük doğumluyum , Antalya'da yaşıyorum hâlen daha .
1/35 WW2 maket , figür ve dioramalar yaparım . Kısaca bu kadar .
Forumu tekrar kurduğunuz için çok teşekkür ediyorum , emeği olan herkese selamlar ve saygılarımla .
Levent hoşgeldin. Arşivlerini, stoklarını, projelerini, tezgahtakileri ne varsa bekliyoruz.
GeneralModel
İsmet Güralp
Yorumları: 3
Teşekkür Puanı:
0
Merhabalar ,
İsmim Izzet Dönmez. 1990 Denizli Dogumluyum. Insaat mühendisiyim fakat ticaret ile ugrasiyorum.Denizli'de yaşıyorum. Bir hobi e ticaret sitesine girecekken forumun tekrar acıldıgını keşfettim çok mutlu oldum. Hobiye 5-6 sene ara verdikten sonra tekrar geri döndüm. Sitenin açılması da iyi oldu bu açıdan. Güzel bir denk geliş oldu. Su an tezgahimda Tamiya A6M var. Onu biraz airbrusha alışmak,malzeme testi,çeşitli teknikleri denemek için deneme tahtasi olarak kullaniyorum. https://makerworld.com/en/models/2552347...Id-2811145
Birde sunu bastırdım arkadaşa. Bunun üzerinde de çalışmalar alıştırmalara devam ediyorum.
Yorumları: 174
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
49
04-11-2026, 09:46 AM
(Son Düzenleme: 04-11-2026, 09:47 AM, Düzenleyen: Waldorf.)
Hoş geldin İzzet.
AB'a alışmak ilk başta biraz zor gelsede alışınca fırçaya pek girmek istemiyorsun.
Ben AB'a alışırken Fengda 180 bir şey almıştım. Ucuz yollu bir şeydi. Söke taka baya bozdum onu
AB'ın en sevmediğim yanı temizlemek bence. Her boyadan sonra bir basit temizlik (cup'ı temizleyip, yüksek basınçta eski boyayı atmak), kaldırırkende biraz daha geniş bir temizlik istiyor.
Bastırdığın Tiger'a bir baktım. Maşallah 3D teknolojisi çok gelişmiş. SLA ile basarsan, Normal bildiğimiz modellerden aşırı da farkı olmayacak gibi (Daha iyi 3D paletler görmüştüm  ). Tabi bastığın cihaz, baskı ayarlarına vs vs görede değişir ama ekrandaki resimler beni şaşırttı. Modelleme iyi.
Bir 10 sene sonraki 3D baskı teknolojisini çok merak ediyorum....
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.
Teşekkür Puanı:
0
(04-11-2026, 09:46 AM)Waldorf yazdı: Hoş geldin İzzet.
AB'a alışmak ilk başta biraz zor gelsede alışınca fırçaya pek girmek istemiyorsun.
Ben AB'a alışırken Fengda 180 bir şey almıştım. Ucuz yollu bir şeydi. Söke taka baya bozdum onu
AB'ın en sevmediğim yanı temizlemek bence. Her boyadan sonra bir basit temizlik (cup'ı temizleyip, yüksek basınçta eski boyayı atmak), kaldırırkende biraz daha geniş bir temizlik istiyor.
Bastırdığın Tiger'a bir baktım. Maşallah 3D teknolojisi çok gelişmiş. SLA ile basarsan, Normal bildiğimiz modellerden aşırı da farkı olmayacak gibi (Daha iyi 3D paletler görmüştüm ). Tabi bastığın cihaz, baskı ayarlarına vs vs görede değişir ama ekrandaki resimler beni şaşırttı. Modelleme iyi.
Bir 10 sene sonraki 3D baskı teknolojisini çok merak ediyorum....
Simdi modelciliğin biraz da ruhuna aykırı gibi hocam. İnce ince kesip zımparalamak,icabinda dolgu yapmak bunlar hep terapi gibi geliyor insana. 3d veya Resin basıp boyayacak olduktan sonra hazir diecast modellerden alıp geç daha iyi. Biraz sonuctan ziyade yürünen yol daha kıymetli bunu farkettim. Bu modeli de arkadasım birleştirmiş de teslim etti. Öyle olunca astarı,zımparası baya zor oluyor. Bitirince bir fotograf ile sonucu paylaşırım.
Konuları: 1
Teşekkür Puanı:
0
Merhabalar ben Alper Ünlüer 1978 Eskişehir doğumluyum. Emekli askerim. İlk defa maketi ortaokulda fen bilgisi öğretmenimin evinde gördüm ve bu şekilde zehri aldık. İşim dolayısıyla sık sık ara versem de 2019 yılından itibaren ciddi bir şekilde geri döndüm. Eskişehir'de Onur Başaran kardeşimle beraber bir atölye kurduk. VOS26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma derneği olarak yarışmalara da katılım sağlamaktayız. Bu hobiyi bir çok gence öğretmek için çabalıyoruz. Her yıl Eskişehir'de AVM'lerde maket sergisi düzenlemekteyiz. Bu yıl da 18-19 Nisan tarihlerinde ESPARK AVM'de sergimiz olacak. Herkesi sergimize beliyoruz. Ayrıca forumu açan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Burada yapılan görüşmeler, bilgi alışverişler ve sohbetlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Tüm dostlara sağlıklı, huzurlu ve bol maketli günler diliyorum.
Yorumları: 48
Konuları: 9
Teşekkür Puanı:
18
(04-12-2026, 07:48 AM)Alper Ünlüer yazdı: Merhabalar ben Alper Ünlüer 1978 Eskişehir doğumluyum. Emekli askerim. İlk defa maketi ortaokulda fen bilgisi öğretmenimin evinde gördüm ve bu şekilde zehri aldık. İşim dolayısıyla sık sık ara versem de 2019 yılından itibaren ciddi bir şekilde geri döndüm. Eskişehir'de Onur Başaran kardeşimle beraber bir atölye kurduk. VOS26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma derneği olarak yarışmalara da katılım sağlamaktayız. Bu hobiyi bir çok gence öğretmek için çabalıyoruz. Her yıl Eskişehir'de AVM'lerde maket sergisi düzenlemekteyiz. Bu yıl da 18-19 Nisan tarihlerinde ESPARK AVM'de sergimiz olacak. Herkesi sergimize beliyoruz. Ayrıca forumu açan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Burada yapılan görüşmeler, bilgi alışverişler ve sohbetlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Tüm dostlara sağlıklı, huzurlu ve bol maketli günler diliyorum. Hoşgeldiniz, VOS26'nın çalışmaları gerçek anlamda takdiri hak ediyor. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.
Yorumları: 174
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
49
04-12-2026, 06:27 PM
(Son Düzenleme: 04-12-2026, 06:34 PM, Düzenleyen: Waldorf.)
(04-11-2026, 03:10 PM)Izzetius yazdı: Simdi modelciliğin biraz da ruhuna aykırı gibi hocam. İnce ince kesip zımparalamak,icabinda dolgu yapmak bunlar hep terapi gibi geliyor insana. 3d veya Resin basıp boyayacak olduktan sonra hazir diecast modellerden alıp geç daha iyi. Biraz sonuctan ziyade yürünen yol daha kıymetli bunu farkettim. Bu modeli de arkadasım birleştirmiş de teslim etti. Öyle olunca astarı,zımparası baya zor oluyor. Bitirince bir fotograf ile sonucu paylaşırım.
Ürünü bitmiş bir şekilde basarsan hakikaten pek modelcilik gibi olmuyor. Ama parça parça basıp onları birleştirmek işin içine girince ha Maket ağacından söküp yapıştırıp birleştirmişsin, ha 3d ayaklardan kesip birleştirmişsin. Üstaelik daha fazla zımpara ve putty işi istiyor
Eskiden (eskiden dediğimde yeni ya neyse) 3D yazılmış parçalar normal kitlere eklenen After Market ürünü gibi iyileştirmeler iken... Artık bazı setler Direkt 3D yazıcıdan çıkan setler olarak kutulanmaya başladılar bile.
Böyle bakarsak pek modelcilik ruhunu öldürmüyor diyebiliriz
(04-12-2026, 07:48 AM)Alper Ünlüer yazdı: Merhabalar ben Alper Ünlüer 1978 Eskişehir doğumluyum. Emekli askerim. İlk defa maketi ortaokulda fen bilgisi öğretmenimin evinde gördüm ve bu şekilde zehri aldık. İşim dolayısıyla sık sık ara versem de 2019 yılından itibaren ciddi bir şekilde geri döndüm. Eskişehir'de Onur Başaran kardeşimle beraber bir atölye kurduk. VOS26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma derneği olarak yarışmalara da katılım sağlamaktayız. Bu hobiyi bir çok gence öğretmek için çabalıyoruz. Her yıl Eskişehir'de AVM'lerde maket sergisi düzenlemekteyiz. Bu yıl da 18-19 Nisan tarihlerinde ESPARK AVM'de sergimiz olacak. Herkesi sergimize beliyoruz. Ayrıca forumu açan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Burada yapılan görüşmeler, bilgi alışverişler ve sohbetlerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Tüm dostlara sağlıklı, huzurlu ve bol maketli günler diliyorum.
Merhaba Ahmet bey. Hoş geldiniz.
VOS26 ya şöyle bir baktım da, ciddi bir emek ve özveri gördüm.Çok güzel ve verimli bir çaba içerisindesiniz. Tebrik ederim.
Hobi için açtığınız atölye çalışmaları da çok güzel etkinlikler. Biz şu ara o seviye de değiliz ama devraldığımız Hobimaket.com forumu geçmişte güzel etkinliklere imza atmıştı (Gökay sağolsun.). Umarım tekrar o raddeye gelebiliriz.
Atölye fikir aklıma Rahmetli Barkın Bayoğlu'nu getirdi. Ruhu şad olsun.
Aramıza katıldığınız için teşekkürler. Eski forumda da bir kaç Eskişehirli arkadaş vardı. Umarım onlar da dönerler ve güzel paylaşımları ile forumu zenginleştirirler.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.
|