Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni üyelerimize
Değerli hobidaşlarım,
Bu konu başlığı üyelerimizin kendilerini kısaca tanıtmalarını ve hoşgeldin mesajlarınızı bırakmanız içindir.
Siz de kendinizi kısaca tanıtırsanız, eskisi gibi büyük bir maket ailesi olma yolunda ilk adımımızı atmış oluruz.

Öncelikle kendimi tanıtayım. 

İsmet Güralp. 1970 Çanakkale doğumluyum. Çevre Mühendisiyim. Bodrum'da yaşıyorum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum. 1980'lerde ilk 1/72 Tiger maketim ile bu "hastalığa" kapıldım. Hala da zaman buldukça bir şeyler üretiyorum.

Eski forumdan tanıyan arkadaşlar vardır. 

Herkese selam. 

Esen kalın.
Bul
Merhaba,

Smet dostum; öncelikle bu efsane forumu bize TEKRAR kazandırdığın için teşekkür ederim.

Eski efsane Hobimaket forumundan beni de tanıyanlar vardır. Beni ve bizi "huysuz ihtiyarlar" olarak bilirler. Bize The Muppet Show'daki Statler ve Waldorf diyorlardı. O yüzden ben de kullanıcı adı olarak Waldorf’u seçtim.

Doğma büyüme Angara lıyım. Çocuklukta başladığım bu zehre (maket), üniversitede ara verip yaşlanınca tekrar model yapma özlemi duydum. Bana senelerce maket yapıp aslında hiçbir şey bilmediğimi Hobimaket öğretti. Halen de öğreniyorum. Bu işin acemisiyim. Bu güzel forumdan Maket ve hayat hakkında binlerce şey öğrendim. Birçok değerli hobidaşı ve ustayı bu forum sayesinde tanıma fırsatım oldu.

Kapandığında çok ama çok üzülmüştüm. Çok uzun süre eksikliğini çektim. Giden/Kaybolan/Silinen çok büyük bir bilgi birikimi oldu, yeri doldurulmaz bir hafıza yok oldu.

Smet zararlısı sayesinde forum yeniden açıldı.

Umarım yine eskisi gibi bir efsane olur. Hemen olmayacaktır ama hepimizin emeği ile tekrar yükselişe geçeceğine inanıyorum.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
Merhabalar. Volkan Aydın. 1976 Ankara doğumluyum. Mali müşavirim. Çocukken amcamın maketlerini kırarak bu hastalığı kaptım. okul haçlıklarımla aldığım PM ve matchbox uçak maketleri ile hastalık ilerledi. Zaman zaman ara versemde kopamadım. Çoğunlukla bilimkurgu ve fantastik maketler ile uğraşsamda uçak, tank, gemi, sivil araç, figür vs.her dala el atmaya çalışıyorum. Çevremde her telden stoğum, yarım bıraktığım maketlerim ve scratch building ile yaptığım garip projelerim ile tanınıyorum.
Bul
Herkese tekrar selamlar Smile

Sevgili Gökay Yalçın sayesinde yeni forumdan haberim oldu. Yıllardır severek takip ettiğim ve paylaşımlar yaptığım Hobimaket sayfasını tekrar görmekten dolayı büyük bir mutluluk yaşadım. İsmet hocam Emeğine sağlık.

42 Yaşındayım ve Bursa'da yaşıyorum. 12 Yaşında PM model ile aldığım virüs artarak devam etti. Genellikle 1/72 ve 1/48 hava araçları yapıyorum. Sağlığım yerinde olduğu sürece de yapmaya da devam edeceğim.

Hoşgeldin Hobimaket Smile
En iyi model biten modeldir ! 
Bul
Yeniden merhaba, hobimaket bizim kıymetlimiz! Hepimizi bir araya getiren, yeni teknikler öğrenmek, insanları işleri uğraşları ile tanımak için, yorumlarla katkı sağlayıp yeni bir şeyler öğrenmek için güzel bir yerdi. Gökay kardeşim sağ olsun burayı yürütmek için çok çaba ve kaynak sarf etti ama bir yere kadar tabi, kapandığı zaman çok üzülmüştük, benzeri alternatifi olmayan bir yerdi çünkü, şimdi yeniden buranın ayağa kalktığını görmek beni çok mutlu etti. Ülke olarak eski tadımız, imkanlarımız olmasa da burayı eski güzel günlerine döndürmek için elimizden geleni yapacağız inşallah...

Kısaca kendimi de tanıtayım, ben Ahmet Gürkan, Ankara'da yaşıyorum. 1983 doğumluyum, özel bir şirket grubunun muhasebe-finans yöneticisiyim. Lise zamanlarında Revell'in birkaç sivil modeliyle ilgileniyordum, ama üstünkörü geçici bir hevesti o zamanlar, devamlılığı olmamıştı. 2009 yılında tesadüfen tanıştığım Cem Burak Öz arkadaşımın sayesinde hem hobiye yeniden ilgi duymaya, atölyemi kurmaya başladım hem de Hobimaket ile tanıştım. Hobimaketin bu hobide gelişmeme ilerlememe oldukça katkısı olmuştur. O zamandan beri de askeri kara araçları olsun, sivil kara araçları olsun bir çok model ile ilgileniyorum.
Bul
1978 Ankara doğumluyum. Uzun yıllardır turizm sektöründeyim , köklü bir acentada yöneticilik yapıyorum. İş hayatı yoğun ve stresli olabiliyor; bu yüzden hobiler benim için çok kıymetli.

Hobimaket sayesinde bu camiada birçok kişiyle tanıştım, dostluklar kurdum. Forum kapanınca çok üzülmüştüm; paylaşılan bilgiler/teknikler, yapılan sohbetler benim için çok değerliydi. Kendim çok fazla yapamasam bile yapılanları görmek, süreci izlemek gerçekten büyük keyif veriyordu ayrıca diğer maket yapanları görmek, onların çalışmalarını incelemek beni de teşvik ediyordu. Gökay sayesinde öğrendim forumun tekrar açıldığını.

Forumlar belki eskisi kadar popüler değil ama hiçbir platformun buradaki samimiyetin yerini tutmadığını düşünüyorum. Tekrar bir araya gelmek, paylaşmak ve birbirimizi desteklemek için buradayım. Hep birlikte yeniden güzel şeyler yaşayacağımıza inanıyorum.

Bu arada modern yolcu uçaklarının maketlerini pek sevmiyorum, çünkü bana iş yerini ve stresini unutturmuyor. Onun yerine farklı modellerle figürlerle uğraşmak daha keyifli Smile Uğraşmak diyorum uzun zamandır tezgaha oturmasam da arada stoğumdaki maketleri kurcalıyorum evet Smile

PS: Yeni logo çok güzelmiş Smile
Bul
(03-25-2026, 08:17 AM)Waldorf yazdı: Merhaba,

Smet dostum; öncelikle bu efsane forumu bize TEKRAR kazandırdığın için teşekkür ederim.

Eski efsane Hobimaket forumundan beni de tanıyanlar vardır. Beni ve bizi "huysuz ihtiyarlar" olarak bilirler. Bize The Muppet Show'daki Statler ve Waldorf diyorlardı. O yüzden ben de kullanıcı adı olarak Waldorf’u seçtim.

Doğma büyüme Angara lıyım. Çocuklukta başladığım bu zehre (maket), üniversitede ara verip yaşlanınca tekrar model yapma özlemi duydum. Bana senelerce maket yapıp aslında hiçbir şey bilmediğimi Hobimaket öğretti. Halen de öğreniyorum. Bu işin acemisiyim. Bu güzel forumdan Maket ve hayat hakkında binlerce şey öğrendim. Birçok değerli hobidaşı ve ustayı bu forum sayesinde tanıma fırsatım oldu.

Kapandığında çok ama çok üzülmüştüm. Çok uzun süre eksikliğini çektim. Giden/Kaybolan/Silinen çok büyük bir bilgi birikimi oldu, yeri doldurulmaz bir hafıza yok oldu.

Smet zararlısı sayesinde forum yeniden açıldı.

Umarım yine eskisi gibi bir efsane olur. Hemen olmayacaktır ama hepimizin emeği ile tekrar yükselişe geçeceğine inanıyorum.

Başımın belası Blootooth (!) (Waldorf) yine başıma iş sardın. Ama bu sefer çok zevkli. 

Gökay Hocamın veda yazısı " https://web.archive.org/web/202002220253...ti/?page=5 " sonrası gerçekten yıkılmıştık. 
Elimizden hiç bir şey gelmedi. Bu belki bizim eksikliğimizdi. Olan oldu.
O günden beri tekrar açılır umudu vardı. Hatta ilgilenen olmuştu ama sonuca ulaşmadı. En sonunda taşlar yerine oturunca işe el atayım dedim. 
Eski forum herkes için dönüm noktası bir efsanedir. Gönlümüzde yeri ayrıdır. 
Buradan Gökay Hocama binlerce teşekkür. 
Sayenizde eski forum konuları yerlerine gelecek. Ve ailemiz büyüyecek.

Sitemiz yeni. Aksaklık eksiklik vb için şimdiden kusura bakmayın. Özel olsun genel olsun tüm eleştiri ve uyarılarınız dikkate alınacak.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Big Grin 
(03-25-2026, 08:24 AM)volkan yazdı: Merhabalar. Volkan Aydın. 1976 Ankara doğumluyum. Mali müşavirim. Çocukken amcamın maketlerini kırarak bu hastalığı kaptım. okul haçlıklarımla aldığım PM ve matchbox uçak maketleri ile hastalık ilerledi. Zaman zaman ara versemde kopamadım. Çoğunlukla bilimkurgu ve fantastik maketler ile uğraşsamda uçak, tank, gemi, sivil araç, figür vs.her dala el atmaya çalışıyorum. Çevremde her telden stoğum, yarım bıraktığım maketlerim ve scratch building ile yaptığım garip projelerim ile tanınıyorum.

Hoşgeldin Volkan Hocam,

İlk postu attığın için teşekkürler. 
Yarım maketler bizim işimiz.  Big Grin

Buradan tamamlamalarını görürüz inşallah.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(03-25-2026, 08:30 AM)Eren Erdoğan yazdı: Herkese tekrar selamlar Smile

Sevgili Gökay Yalçın sayesinde yeni forumdan haberim oldu. Yıllardır severek takip ettiğim ve paylaşımlar yaptığım Hobimaket sayfasını tekrar görmekten dolayı büyük bir mutluluk yaşadım. İsmet hocam Emeğine sağlık.

42 Yaşındayım ve Bursa'da yaşıyorum. 12 Yaşında PM model ile aldığım virüs artarak devam etti. Genellikle 1/72 ve 1/48 hava araçları yapıyorum.  Sağlığım yerinde olduğu sürece de yapmaya da devam edeceğim.

Hoşgeldin Hobimaket Smile

Hoşgeldin Eren Hocam,

Gökay Hocamızın bizler için ayrı yeri var. İçimizdeki zehiri (!!!) açığa çıkaran eski forumumuz unutulmazdır.
İnşallah burada da güzel paylaşımlar yaparız. 
Esenkal...
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
Yeniden tüm dostlara selam .Öncelikle bu siteyi tekrar canlandıran bu vesileylede ben de bir çok anıyı yazışmayı hatırıma getiren ismet kardeşime(ona taktığım lakap ile kımıl zararlısına) teşekkür ederim.

60 Yaşında gençliğimin baharındayım.her ölçekten her tip modelden yaparım canım neyi çekerse onu yaparım modelcilik kuralları dahilinde kendimi kasmadan her dilden her telden misali hoşuma giden yapmak istediğim her modeli yapmaya çalışıyorum.
İstambul doğumluyum.Tekirdağ kapaklıda ikamet ediyorum.Tüm modelci dostlara tekrar selam saygı ve hürmetlerimi sunuyorum
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi