Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/25 l 1963 Retrovette l AMT l Korkut Varol
2000 yılında yaptığım bir konsept: Eğer 1963 yılında şimdi olduğu gibi retro modası olsaydı nasıl olurdu?

1963 Corvette seçtim. Niye Corvette? Belki çamurluk üstlerindeki çıkıntılar bana eski araçların çamurluklarına çağrışım yaptırttığı içindir. Eski zamanı çağrıştırması büyük ölçüde çamurluk yapısına bağlı olduğundan, oralara yoğunlaştım. Yapım için önceden herhangi bir skeç, planlama filan yapmadım. O anda aklıma ne geldiyse onu uyguladım. Yapım aşamalarını görmek isteyenler için link: https://korkutvarol.com/WITH_STORY/Conce...e1-tr.html

[Resim: 63RET060.jpg]

[Resim: 63RET061.jpg]

[Resim: 63RET062.jpg]

[Resim: 63RET063.jpg]

[Resim: 63RET064.jpg]

[Resim: 63RET065.jpg]
1963 Corvette'e baktım da hakkaten what-if çok iyi oturmuş. 

[Resim: tg1us8u.jpg]

Aklıma bizim zamanımızda jetgiller vardı. Oradaki araçlar geldi.

Eğlenceli bir çalışma.
Eline sağlık.
GeneralModel
İsmet Güralp 

[Resim: apz5wrh.png]
Bul
Korkut hocam. Güzel bir model olmuş.
Çok fazla işçilik var. Orjinal ile çok farklı bir "Scratch Build" çalışması...
(Scratch Build aklıma gelmiyor her seferinde. ana sayfaya gidip copy paste ediyorum) bir yerlerde Scroctf Build filan yazarsam anlayınki Scratch Build demek istemişimdir)
eline kolun sağlık.

Farlarda kafam karıştı.
Farların kapağı var varmı. resimler biraz belirsiz de... anlıyamadım.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
korkut bey (ilk mesajımıza bey diyerek başlıyorum sonrakilerde müsadenle abi diyeceğim) ellerinize sağlık yaptığınız modelleri izlemek incelemek büyük kayif
Bul
(03-30-2026, 06:43 AM)Waldorf yazdı: Korkut hocam. Güzel bir model olmuş.
Çok fazla işçilik var. Orjinal ile çok farklı bir "Scratch Build" çalışması...
(Scratch Build aklıma gelmiyor her seferinde. ana sayfaya gidip copy paste ediyorum) bir yerlerde Scroctf Build filan yazarsam anlayınki Scratch Build demek istemişimdir)
eline kolun sağlık.

Farlarda kafam karıştı.
Farların kapağı var varmı. resimler biraz belirsiz de... anlıyamadım.

Teşekkürler, farların kapağı yok ama gövdeleri kapaktan. Tükenmez kalem kapağı yani Smile  Önüne de Jeep CJ-5 kitinden kalan camları yapıştırmıştım.
Scratch Build tabirinin Türkçesi "sıfırdan yapım".  Yönetimce uygun görülürse ilgili başlıkların Türkçe olarak değiştirilmesini önerebilir miyim? Siz de copy-paste zahmetinden kurtulmuş olursunuz  Big Grin

(03-30-2026, 07:53 AM)baki temel yazdı: korkut bey (ilk mesajımıza bey diyerek başlıyorum sonrakilerde müsadenle abi diyeceğim) ellerinize sağlık yaptığınız modelleri izlemek incelemek büyük kayif

Estağfurullah, müsaade sizin, beğenilerinizden mutlu olmak benim Smile
(03-30-2026, 08:23 AM)Korkut Varol yazdı: Scratch Build tabirinin Türkçesi "sıfırdan yapım".  Yönetimce uygun görülürse ilgili başlıkların Türkçe olarak değiştirilmesini önerebilir miyim? Siz de copy-paste zahmetinden kurtulmuş olursunuz  

Bazı terimler Türkçeleştirmeyi düşündük. Ama burada biraz kararsız kaldık. Sıfırdan Yapım veya başka tabir olabilir mi? "What if" yerine ne olur? Hatta bunları eski forumda konu yapmıştık diye hatırlıyorum.  @Waldorf bilir.
Fikirleri olan paylaşırsa ortak bir kanaatle değiştirelim neden olmasın.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
Scratch Build yerine Sıfırdan Yapım yada  Sıfırdan Üretim olabilir.

What If yerine
"Ya olsaydı" yada "Farz Edelim ki" denebilir ama kimse anlamaz. What If kalabilir. Bazı şeylerin çevrilmişi pek geçmiyor. 

Gıcıklık olsun Smet zararlısına sorun çıksın, işkence olsun diye bence bunu bir anket yapalım...

Smet anket açabiliyor musun ? Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png]
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: mf9n0gv.png]
Bul
(03-30-2026, 12:46 PM)Waldorf yazdı: Scratch Build yerine Sıfırdan Yapım yada  Sıfırdan Üretim olabilir.

What If yerine
"Ya olsaydı" yada "Farz Edelim ki" denebilir ama kimse anlamaz. What If kalabilir. Bazı şeylerin çevrilmişi pek geçmiyor. 

Gıcıklık olsun Smet zararlısına sorun çıksın, işkence olsun diye bence bunu bir anket yapalım...

Smet anket açabiliyor musun ? Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png] [Resim: Smiling_Devil_Emoji_large.png]

Evet, bazı terimleri olduğu gibi bırakmak daha iyi. Bence "what if" kendi başına üstlendiği anlamı taşıyan biraz da evrenselleşmiş bir terim. Çeviri seçeneklerini dediğiniz gibi kimse anlamaz, çoğu modelci zaten buna aşina.
(03-30-2026, 12:46 PM)Waldorf yazdı: Scratch Build yerine Sıfırdan Yapım yada  Sıfırdan Üretim olabilir.

What If yerine

Bunu tartışırız istersen ya da konu açalım. Örneğin Computer için TDK nın bulduğu bilgisayar cuk oturan bir tabir. Ona benzer bir şeyler üretilir.
GeneralModel
İsmet Güralp 

Bul
(03-30-2026, 08:07 PM)GeneralModel yazdı: Bunu tartışırız istersen ya da konu açalım. Örneğin Computer için TDK nın bulduğu bilgisayar cuk oturan bir tabir. Ona benzer bir şeyler üretilir.
Aslında yanlış bir kelime. Bilgi somut değildir, sayılamaz. Veri somuttur, sayılır, işlenir. Bilgisayar yerine verisayar bence daha doğru bir kelime olurdu.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi