(04-07-2026, 06:38 AM)scalefront yazdı: Korkut Bey merhaba,Teşekkürler
Kolay gelsin epey uğraş gerektirecek bir kit gibi duruyor, sonuçlarını hepimiz merakla bekliyoruz. Arka amortisörlerin asimetrik olmasına kendimce bir yorum buldum, belki aynı davlumbaz ve teker salıncak yapısını kullanmak için olabilir çünkü tekerlere önden baktığımızda amortisörler sağ arkada da, sol arkada da aksın sağ tarafında kalacak. Belki o dönemlerde en azından burada maliyeti kısmak için böyle bir yol izlemiş olabilirler. Ayrıca şimdi araştırdığım üzere (ChatGPT) arka amortisörlerin asimetrik olması daha iyi bir titreşim absorbesi, arka kısımdaki yer azlığı, tork etkisini dengelemek ve daha konforlu bir sürüş için yapılmış.

Sizin yaklaşımınız şu detaydan dolayı havada kalıyor; sağ ve sol amortisör yuvalarının düşeyle yaptıkları açılar ve haliyle de yuva şekilleri farklı. Yani ortak parça olma şansı yok. Ama yapay zekanın yorumuna hayır diyemiyeceğim.
(04-07-2026, 08:58 AM)Waldorf yazdı:(04-06-2026, 09:14 PM)Korkut Varol yazdı:Soldan direksiyon yapacağım için sileceklerin ters olması gerekiyordu. Silecekleri kazıdım ve yeni mil yerlerine delikleri deldim.
Bak yaaaaa.Bu arabalar konusunda acayip cahilim. Yeni bir şey daha öğrendim. Soldan direksiyon olunca silecekler de ters oluyormuş. İşte cehalet böyle bir şey. Bilen adam için basit bir ayrıntı ama ben bilmiyordum.
Oradan Scalefrontda salıncak malıncak diyor bende öleeee bakıyorum.
Estağfurullah. Sebebi şöför tarafındaki A-sütunu yakınını olabildiğince fazla silebilmek ve çapraz görüşü artırmak. Diğer taraftaki silecek orada oturan için epey kör nokta bırakır.

) arka amortisörlerin asimetrik olması daha iyi bir titreşim absorbesi, arka kısımdaki yer azlığı, tork etkisini dengelemek ve daha konforlu bir sürüş için yapılmış.![[Resim: giphy.gif]](https://media3.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExaDVzNzc1cTB2eDdueXduZ2d3ZWNzZXg5c2UzaDF1bW5wdndvNDBrdCZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/Kuw5gir5rTnaw/giphy.gif)