Hobimaket Forum
1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: DİORAMA (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Forum: Askeri Diorama (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=81)
+---- Forum: Askeri Diorama (Devam Eden) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=22)
+---- Konu Başlığı: 1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP (/showthread.php?tid=33)

Sayfalar: 1 2 3

1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 03-28-2026

Herkese merhaba,

Projemiz 1/144 ölçekte.
Konusu, Körfez Savaşı esnasında bir A-10 Thunderbolt alçak irtifa dalışı esnasında bir Type-59 tankını havaya uçurması üzerine. (resim 1)
Tankı gümrük yasakları öncesi son yurt dışı siparişimde aldım. U-star markalı. Fiyat-Performans kiti. Detayları falan idare eder.
Uçak zamanında Ali Emmi'den aldığım easy-click tarzı bir setti ama hoş duruyor. İdare eder.
Aslında, (144-72-48-35/32 ölçeklerde 3D baskı yaptırıp RTV2 kalıplama ile kendim döktüğüm beton bariyerleri sergilemek için) bariyerlerin önünde bir figür olarak kullanmayı düşündüğümden bu tarz bir kit almıştım. (resim 2)

Resimlerin devamında kit görünümü ve üretim aşamaları var.

resim 1

[Resim: eswz8fl.png]

resim 2

[Resim: lsc0ss9.jpg]

Type-59 Kit Görünümü

[Resim: qcm64al.jpg]

[Resim: aj1cgis.jpg]

[Resim: bfxsxzl.jpg]

[Resim: l29salr.jpg]

[Resim: 4a09xoh.jpg]

[Resim: 8mrbmw8.jpg]

RE: 1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 03-28-2026

Üretim aşamaları 

[Resim: 9ltiuah.jpg]

[Resim: 10ilbe8.jpg]

[Resim: m1t367d.jpg]

[Resim: pr5lgbt.jpg]

[Resim: qwq4r9l.jpg]

RE: 1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 03-28-2026

[Resim: 7uvfmv2.jpg]

[Resim: 8twjsft.jpg]

[Resim: 9a3e68y.jpg]

[Resim: 8zrw9hf.jpg]

[Resim: 727w071.jpg]

[Resim: iznj1jd.jpg]
[Resim: p6o8ber.jpg]
[Resim: anh175v.jpg]
[Resim: ax48ykz.jpg]
[Resim: 5ffky6l.jpg]
[Resim: 4ch19ht.jpg]

[Resim: a1kmpaa.jpg]
[Resim: p70jhlr.jpg]
[Resim: ktq9ab1.jpg]
[Resim: ev0b1hx.jpg]
[Resim: iq6fe8n.jpg]

[Resim: imum1tu.jpg]
[Resim: 9twj59x.jpg]
[Resim: hvpalxd.jpg]
[Resim: n0y342w.jpg]
[Resim: 2a0gi3s.jpg]
[/url][Resim: muax37w.jpg]
[Resim: 2b1rv24.jpg]
[Resim: 3vf0cjg.jpg]
[url=https://hizliresim.com/ib18z6x][Resim: ib18z6x.jpg]

İlk resim referans resmimdir. Sahneyi buna göre tasarlasım.

[Resim: bb26qyd.jpg]
[Resim: 4jno8hr.jpg]
[Resim: mqoyknh.JPEG]
[Resim: l4tfomg.JPEG]
[Resim: bganbzj.JPEG]

[Resim: 23l8o2c.JPEG]
[Resim: 3ztdpzi.JPEG]
[Resim: cv5aos8.JPEG]
[Resim: 5uhff7y.JPEG]
[Resim: 81iisli.JPEG]

Son resim AI olarak arka plan eklenmiştir.

[Resim: jh8jc7n.JPEG]
[Resim: izb3u4s.jpg]
[Resim: ljfzuxu.jpg]

RE: 1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - Ahmet Gürkan - 03-29-2026

Vay arkadaş 1/144! 10x büyüteçlerle anca kurtarır... Toprak kum dokusu çok hoşuma gitti özellikle, eline sağlık abi. Namlu fevkalade delünmüş bu arada Smile 1/35 afv'nin makinalısından daha incedir muhtemelen Smile

RE: 1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - GeneralModel - 03-29-2026

(03-29-2026, 06:06 AM)Ahmet Gürkan yazdı: Vay arkadaş 1/144! 10x büyüteçlerle anca kurtarır... Toprak kum dokusu çok hoşuma gitti özellikle, eline sağlık abi. Namlu fevkalade delünmüş bu arada Smile 1/35 afv'nin makinalısından daha incedir muhtemelen Smile

Sağolasın Ahmet Hocam, güzel yorumun için teşekkürler.

Toprak dokusu çok katmanlı yapmaya çalıştım. Şimdi aksesuarlar (kum torbaları, bidonlar vb.) detaylı boyandı,yıkama yapıldı. daha resimlerini çekemedim. Bir kaç ton kuru fırça işi var. Sonrası patlama sahnesi hazırlığı olacak.

Top çok ince değil aslında da yine de bazı namlu deliği arızalıları ile (@Waldorf gibi) Big Grin uğraşmamak için deldim yine de. Ama o yine gelir makineli tüfektekine laf eder.  Big Grin Big Grin Big Grin

RE: 1/144 | Körfez Savaşı | U-Star & ? | İsmet GÜRALP - Waldorf - 03-29-2026

Koskoca Tank namlusu artık bir zahmet deliver.
Onu da benim korkumdan yaptıysan..... git evde kaneviçe işle.
Yapılması gereken zaten bu.

Yüz vermeyin şu smet zararlısına yaw. Tankın çoğu namlu zaten. Öyle çok da ufak deeeeel.

Makineliye bu ölçekte ne laf edeceğim. Ancak genel olarak çok yumuşak kenarlı. Kalıp teknolojisi o ölçeği çok yakalayamamış. Fazla plastik duruyor. Biraz zımpara vs ile daha keskin kenarlar ile daha gerçekçi gözükecektir.

Gerçi MiniAFV lerin üstatları daha doğru tespitler yapacaklardır.

Aslında patlayıp dağılacağı için muhtemelen makinalı gözükmeyecek ya neyse...

Bu arada Yapay Zehranın yarattığı görselde nedense iki namlu var Big Grin Sakın sende dalıp 2 namlu filan yapma ha.... bak baştan uyarayım iki namluda yapsan ikisi de delinecek...