Hobimaket Forum
Yeni üyelerimize - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: DİĞER (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Forum: Üyeler (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Konu Başlığı: Yeni üyelerimize (/showthread.php?tid=7)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

RE: Yeni üyelerimize - Korkut Varol - 03-29-2026

Tüm modelci kardeşlerime cilalı taş devrinden merhaba;
İsmim-rumuzum aynı. Tevellüt 1957, parmaklarım henüz titremeye başlamadığı için modelciliğe devam ediyorum Smile Geçtiğimiz birkaç sene dünya hallerinden dolayı modelcilikten ayrı kaldım ama geçen sene tekrar tezgah başına geçtim. Ana dal olarak sivil araççıyım.
Daha önce bu foruma üye değildim, aslında sadece bir foruma üyeydim (Modelevi) o da maalesef kapanmıştı. Facebook gibi konu takibi neredeyse imkansız olan mecralardan ziyade, forum ortamı bilgi ve tecrübe aktarımı açısından harika bir ortam. Umarım ki bu sefer devamlı olabilir, yazılanlar çizilenler siber uzayda kaybolup gitmez. Forumun oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkürler... Heart

RE: Yeni üyelerimize - GeneralModel - 03-29-2026

(03-28-2026, 09:01 AM)Alperen Yüksel yazdı: Forumun kapanması ve hobiyi bırakmam hemen hemen aynı dönemlere gelmişti çok üzülmüştüm.Şimdi hobiye tekrar başlamam ve forumun tekrar açılması da aynı dönemlere denk geldi Smile  Yıllar sonra modellerini hayranlıkla seyrettiğim,kendilerinden çok şey öğrendiğim abilerimi ve bana gerçekten çok şey katan bu formu tekrardan görmek çok güzel emeği geçen herkesin eline sağlık.

Alperen Hocam, hoşgeldin.

Tekrar hobiye başlaman ve forumumuza katılman harika. Forumda Türkiye'de bu hobiye gerçekten katkı sağlamış üstadlarımızdan bolca bilgi alabileceğimizi umuyorum. 
Paylaşımlarını bekliyoruz. 

(03-29-2026, 10:18 AM)Korkut Varol yazdı: Tüm modelci kardeşlerime cilalı taş devrinden merhaba;
İsmim-rumuzum aynı. Tevellüt 1957, parmaklarım henüz titremeye başlamadığı için modelciliğe devam ediyorum Smile Geçtiğimiz birkaç sene dünya hallerinden dolayı modelcilikten ayrı kaldım ama geçen sene tekrar tezgah başına geçtim. Ana dal olarak sivil araççıyım.
Daha önce bu foruma üye değildim, aslında sadece bir foruma üyeydim (Modelevi) o da maalesef kapanmıştı. Facebook gibi konu takibi neredeyse imkansız olan mecralardan ziyade, forum ortamı bilgi ve tecrübe aktarımı açısından harika bir ortam. Umarım ki bu sefer devamlı olabilir, yazılanlar çizilenler siber uzayda kaybolup gitmez. Forumun oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkürler... Heart

Korkut Abi hoşgeldin.
Dediğiniz gibi forum çok ayrı bir ortam. Ömrümüz yettiğinde sürekli açık kalması ve sonrasında bu hobiye gönül veren daha genç arkadaşlarımıza devretmek için elimizden geleni yapacağız. 
Güzel paylaşımlarınızda avatarınızdaki  "selvi boylum al yazmalım" filmindeki ikonik BMC TM 140 olacak mı? O varsa bir de Çiçek Abbas'ın '70 Ford Transiti de gelir diye düşünüyorum.

RE: Yeni üyelerimize - fatih_scalemodels - 03-29-2026

Merhaba; Adım Fatih Özüak 1990 Kütahya doğumluyum. Eskişehir’de yaşıyorum. Uçak Motor teknisyeniyim. Maketçiliğe 2019’da başladım 2022 ye kadar devam ettim. Uçak ve AFV üzerine çalışıyorum.3 sene ara verdikten sonra Ocak ayında hobime geri döndüm. Forumdan faydalanmak dileğiyle. Herkese hayırlı forumlar.

RE: Yeni üyelerimize - Korkut Varol - 03-29-2026

(03-29-2026, 01:05 PM)GeneralModel yazdı: Korkut Abi hoşgeldin.
Dediğiniz gibi forum çok ayrı bir ortam. Ömrümüz yettiğinde sürekli açık kalması ve sonrasında bu hobiye gönül veren daha genç arkadaşlarımıza devretmek için elimizden geleni yapacağız. 
Güzel paylaşımlarınızda avatarınızdaki  "selvi boylum al yazmalım" filmindeki ikonik BMC TM 140 olacak mı? O varsa bir de Çiçek Abbas'ın '70 Ford Transiti de gelir diye düşünüyorum.
Hoşbuldum, teşekkürler Smile 
İsteğinizi az önce yerine getirdim, Çiçek Abbas'ı "Türk kara araçları" başlığına koydum ama "Türk" derken akeri ve sivil karışık mı yoksa sadece askeri mi bilemedim. Araç Türk üretimi olduğu için bu başlığa koydum, uygun değilse sivil kara araçlarına taşıyabilirsiniz. Teşekkürler Smile

RE: Yeni üyelerimize - Waldorf - 03-29-2026

(03-29-2026, 10:18 AM)Korkut Varol yazdı: ..............Daha önce bu foruma üye değildim, aslında sadece bir foruma üyeydim (Modelevi) o da maalesef kapanmıştı. Facebook gibi konu takibi neredeyse imkansız olan mecralardan ziyade, forum ortamı bilgi ve tecrübe aktarımı açısından harika bir ortam. Umarım ki bu sefer devamlı olabilir, yazılanlar çizilenler siber uzayda kaybolup gitmez. Forumun oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkürler... Heart

Merhaba Korkut.
Bende seninle aynı fikirdeyim. Hiç bir paylaşım. Forumların tadını vermiyor.
Ben bilgisayar meraklısıyım. Düznilerce Bilgisayar, warez, Anime forumuna üye oldu. Hemen hemen hepsi kapandı. Hepside bende derin etkiler bırakıp, eksiklikleri hissedildi.

En çok hissettiklerimden biri de Hobimaket olmuştu.
Yerine Instagram dediler. Tamam acayip fazla kaynak var ama göremiyorsunuz ki...... Yani Telefonun minicik ekranından o namludaki delik eksikliğini nereden göreyim. Weatering yapılmamış akıntısı fazla çamuru abartı, kamuflajı hatalı modeli anlıyamıyorsunuz.

Birde görsen bile ne yazcaksın...

Maşallah hepside müthiş modeller. Ama çoğunun nasıl yapıldığı, ne teknikler uyguladığı, neresinin hatalı olupta düzeltilmesi gerektiği görünmüyor. Buna alternatif olacak faceBook ise tam bir keşmekeş. Açıkçası ben güzel bir gruba denk gelmedim. Başka forumlar aradım çogu güncel değildi...
Hep bu forumu aradım.

Kapanan forum tam bir bilgi deryası idi. Orada giden bilgilere çok üzüldüm. Allahtan arşivciyim. Bir kısmını yedeklemiştim.
Kenan komutanın sıvı Putty fomülü, Kürşad'ın Alman ve Rus Renkleri makalesi, El yapımı AirBrush temizleyici vs vs...

Umarım eski ihtişamına kavuşur.

RE: Yeni üyelerimize - scalefront - 03-30-2026

Merhaba,
Bahadır Saraç, 1997 Çorlu doğumluyum, hala Çorlu'da yaşıyorum. Makine mühendisiyim, Cam sanayii de çalışıyorum, ilkokul yıllarımda gördüğüm revell maketlerinden Type 206-A ve Titanic maketleri ile bu hobiye başladım. Güncel olarak 1/35 kara aracı ağırlıklı maketler yapsam da hava ve deniz araçları da yapmaktayım. Forumu kapanmadan önce çok aktif olmasa da takip ediyordum, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tesadüfen açıldığını öğrendim ve çok mutlu oldum tekrar açılmasına. Hevesim ve bütçem el verdiği sürece aranızda ve maket camiasında olmaya devam edeceğim.

(03-25-2026, 10:31 AM)baki temel yazdı: Yeniden tüm dostlara selam .Öncelikle bu siteyi tekrar canlandıran bu vesileylede ben de bir çok anıyı yazışmayı hatırıma getiren ismet kardeşime(ona taktığım lakap ile kımıl zararlısına) teşekkür ederim.

60 Yaşında gençliğimin baharındayım.her ölçekten her tip modelden yaparım canım neyi çekerse onu yaparım modelcilik kuralları dahilinde kendimi kasmadan her dilden her telden misali hoşuma giden yapmak istediğim her modeli yapmaya çalışıyorum.
İstambul doğumluyum.Tekirdağ kapaklıda ikamet ediyorum.Tüm modelci dostlara tekrar selam saygı ve hürmetlerimi sunuyorum

Merhaba Baki Bey,
sizi eski forumdan hatırlıyorum. Bende Çorlu'da ikamet etmekteyim. Etrafımda sizin gibi köklü ve yetenekli bir modelcinin olması benim için mutluluk verici.
Saygılarımla.

RE: Yeni üyelerimize - hsnysl - 03-30-2026

Merhaba

Hasan Uysal 1972 doğumluyum emekliyim İstanbul' da ikamet ediyorum. Her türlü askeri maketle ilgileniyorum. acemiyim fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Eski forumu takip ediyordum kapandığı için üzülmüştür. tekrar görmek çok sevindirici, emeği geçenlere teşekkürler.

Merhaba - hasansadicelik - 03-31-2026

Yeniden herkese merhabalar,
Bu forumdan çok şey öğrenmiştim ve öğrenmeye devam edeceğim. Yeniden açılması çok sevindim. Emeği geçen başta İsmet bey olmak üzere herkese teşekkür ederim.
Manisa Şehzadeler ilçesinde yaşamaya başladım 2025 senesi itibariyle, 47 yaşındayım. Ziraat Mühendisi olarak kamuda çalışıyorum. Askeri araçların maketlerini yaparak başladım ama pek beceremediğimi düşündüğüm için. Yaklaşık 3 senedir sivil araçlar yapmaya çalışıyorum. Helikopterleri hala çok severek takip ediyor ve yapmaya çalışıyorum. Yaşadığım şehri değiştirmemden kaynaklı olarak "Modelevinde (Facebook Grubu) Hakan Eryılmaz abi tarafından raporluyum Blush Smile , tekrardan maket yapmaya başladığımda elimden geldiğince forumda da paylaşım yapmaya başlayacağım. Selamlar

Herkese iyi günler dilerim.

RE: Yeni üyelerimize - Tolga - 03-31-2026

Hadi bakalim Smile

Tolga ben, 81 Istanbul dogumluyum, agirlikli olarak bilimkurgu maketleri yapiyordum, 6-7 yildir yapmiyordum, bir kac oy once tekrar yapmaya basladim, guzel tesaduf oldu eski bebegimizin yeniden acilmasi... kim aldi ve yeniden actiysa tesekkur ederiz

RE: Yeni üyelerimize - Mustafa Arabacı - 03-31-2026

Herkese selamlar, ben Mustafa Arabacı 1970 Gümülcine doğumluyum, mimarım, Çorlu'da yaşıyorum. Figür boyuyorum. Foruma yeniden kavuşmak çok sevindirici, emeği geçenlere teşekkürler, iyi modeller..