Hobimaket Forum
Yeni üyelerimize - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: DİĞER (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Forum: Üyeler (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Konu Başlığı: Yeni üyelerimize (/showthread.php?tid=7)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6

RE: Yeni üyelerimize - GeneralModel - 03-25-2026

(03-25-2026, 08:54 AM)Ahmet Gürkan yazdı: Yeniden merhaba, hobimaket bizim kıymetlimiz! Hepimizi bir araya getiren, yeni teknikler öğrenmek, insanları işleri uğraşları ile tanımak için, yorumlarla katkı sağlayıp yeni bir şeyler öğrenmek için güzel bir yerdi. Gökay kardeşim sağ olsun burayı yürütmek için çok çaba ve kaynak sarf etti ama bir yere kadar tabi, kapandığı zaman çok üzülmüştük, benzeri alternatifi olmayan bir yerdi çünkü, şimdi yeniden buranın ayağa kalktığını görmek beni çok mutlu etti. Ülke olarak eski tadımız, imkanlarımız olmasa da burayı eski güzel günlerine döndürmek için elimizden geleni yapacağız inşallah...

Kısaca kendimi de tanıtayım, ben Ahmet Gürkan, Ankara'da yaşıyorum. 1983 doğumluyum, özel bir şirket grubunun muhasebe-finans yöneticisiyim. Lise zamanlarında Revell'in birkaç sivil modeliyle ilgileniyordum, ama üstünkörü geçici bir hevesti o zamanlar, devamlılığı olmamıştı. 2009 yılında tesadüfen tanıştığım Cem Burak Öz arkadaşımın sayesinde hem hobiye yeniden ilgi duymaya, atölyemi kurmaya başladım hem de Hobimaket ile tanıştım. Hobimaketin bu hobide gelişmeme ilerlememe oldukça katkısı olmuştur. O zamandan beri de askeri kara araçları olsun, sivil kara araçları olsun bir çok model ile ilgileniyorum.

Ahmet Hocam hoşgeldin sefalar getirdin.
Eski forum ilk aşkımız gibiydi. Hatırasını canlı tutmak için buradayız artık. O zamanda emeği geçen başta Gökay Hocam olmak üzere herkese selam olsun.
Buradan paylaşımlarınıza devam edeceğinize çok sevindim. 
Görüşmek Üzere.

(03-25-2026, 08:30 AM)Eren Erdoğan yazdı: Herkese tekrar selamlar Smile

Sevgili Gökay Yalçın sayesinde yeni forumdan haberim oldu. Yıllardır severek takip ettiğim ve paylaşımlar yaptığım Hobimaket sayfasını tekrar görmekten dolayı büyük bir mutluluk yaşadım. İsmet hocam Emeğine sağlık.

42 Yaşındayım ve Bursa'da yaşıyorum. 12 Yaşında PM model ile aldığım virüs artarak devam etti. Genellikle 1/72 ve 1/48 hava araçları yapıyorum.  Sağlığım yerinde olduğu sürece de yapmaya da devam edeceğim.

Hoşgeldin Hobimaket Smile

Eran Hocam hoşgeldin.

Güzel dileklerin ve beğenin için teşekkürler.
Eski forumun hızına kolayca ulaşırız diye düşünüyorum.
Gökay Hocamın emeklerine burada da devam edeceğini bilmek bize ayrı bir güç verdi.
Sizleri aramızda görmek çok güzel.

RE: Yeni üyelerimize - Gökay Yalçın - 03-25-2026

Merhabalar,

1980 İstanbul doğumluyum, 90'lı yıllarda PM ve Revel modellerini kırtasiyeden alır sadece montaj yapar, onlarla oyun oynardım.
2014 yılın da tekrardan maketçilik ile yolum kesişti, 2015 yılında Hobimaket ile tanıştım, maket yapımını bu forum da öğrendim.
2017 yılın da forumun kapatılacağı konuşulurken arkadaşlar ile birlikte elimizden ne gelir diye kafa, kafaya verip forumu yaşatmaya çalıştık.
Uluslar arası online bir yarışma bile yaptık. 2021 yılına kadar çok keyifli bir serüven oldu. Sonrasın da şehir ve iş değişikliği planları forumun teknik sorunları ve mali yükünün döviz ile birlikte yükselmesi forumu kapanma noktasına getirdi.

Şimdi 3. kez tekrar hayat bulması bu forumun ve maketçiliğin aslında ne kadar sağlam insanları bir araya getirdiğinin kanıtı.
Tekrar açılması beni çok mutlu etti, eskisinden daha güzel bir forum olacağından eminim, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

(03-25-2026, 10:31 AM)baki temel yazdı: Yeniden tüm dostlara selam .Öncelikle bu siteyi tekrar canlandıran bu vesileylede ben de bir çok anıyı yazışmayı hatırıma getiren ismet kardeşime(ona taktığım lakap ile kımıl zararlısına) teşekkür ederim.

60 Yaşında gençliğimin baharındayım.her ölçekten her tip modelden yaparım canım neyi çekerse onu yaparım modelcilik kuralları dahilinde kendimi kasmadan her dilden her telden misali hoşuma giden yapmak istediğim her modeli yapmaya çalışıyorum.
İstambul doğumluyum.Tekirdağ kapaklıda ikamet ediyorum.Tüm modelci dostlara tekrar selam saygı ve hürmetlerimi sunuyorum

Bake Abemmmmm,

Hoşgeldin be yaa..

Eski çete toplanmaya başladı. 

Seni burda görmek çok güzel.

Abem yaa.

RE: Yeni üyelerimize - Yunus Emre Coşkun - 03-25-2026

Selam,

88 doğumluyum. Balıkesirliyim. İstanbul'da yaşıyorum. Ölçekli Plastik Otomobil Modelciliği üzerine uzun yıllar çalıştım. İlk modelimi 8 yaşında İzmir Fuarında THK'nın tahta uçak modeli olan Ata modelini babamın alması ile başladım. Sonrasında ise ekmek tahtası, meyve bıçağı, uhu yardımı ile pek çok Revell plastik modeli çöp ederek devam ettim Smile  Yaklaşık 5 senedir üretim yap(A)mıyorum. 2 kız babasıyım. Forumdaki isimlere eski forumdan aşinayım ve pek çoğuyla da buluşmalarda, etkinliklerde bir araya gelme şansı yakaladım.

Türkiye modelcilik hafızası için çok önemli gördüğüm forumun tekrar yayına alınması beni çok mutlu etti. Umarım eski forum veri tabanı kaybolmamıştır ve zamanla onlar da buraya dahil edilebilir.

Geçmişte çok güzel etkinliklerde, sohbetlerde, gezilerde vs. bir araya geldik. Forum sayesinde pek çok şey öğrendik, paylaştık.

Umarım aynı heyecanla tüm hobidaşlar paylaşmaya ve yeni şeyler öğrenmeye bununla birlikte yeni hobidaşlar kazanmak için çalışmalara devam ederler.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

RE: Yeni üyelerimize - Panzer Reis - 03-25-2026

Herkese Selamlar, Hakan GENÇ

Bursa'da yaşıyorum , hoşuma giden araçların ve beğendiğim bilim-kurgu filmleri ile dizilerindeki modelleri yapıyorum. Genelde tank ve zırhlı askeri araçlar yapıyorum. 

Fırsat buldukça çalışmalarımı sizlerle paylaşacağım.

(03-25-2026, 10:39 AM)Gökay Yalçın yazdı: Merhabalar,

1980 İstanbul doğumluyum, 90'lı yıllarda PM ve  Revel modellerini kırtasiyeden alır sadece montaj yapar, onlarla oyun oynardım.
2014 yılın da tekrardan maketçilik ile yolum kesişti, 2015 yılında Hobimaket ile tanıştım, maket yapımını bu forum da öğrendim.
2017 yılın da forumun kapatılacağı konuşulurken arkadaşlar ile birlikte elimizden ne gelir diye kafa, kafaya verip forumu yaşatmaya çalıştık.
Uluslar arası online bir yarışma bile yaptık. 2021 yılına kadar çok keyifli bir serüven oldu. Sonrasın da şehir ve iş değişikliği planları forumun teknik sorunları ve mali yükünün döviz ile birlikte yükselmesi forumu kapanma noktasına getirdi.

Şimdi 3. kez tekrar hayat bulması bu forumun ve maketçiliğin aslında ne kadar sağlam insanları bir araya getirdiğinin kanıtı.
Tekrar açılması beni çok mutlu etti, eskisinden daha güzel bir forum olacağından eminim, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Gökhan Hocam, şeref verdiniz, hoşgeldiniz.

5 uzun yıldan sonra eski forumumuzun geri gelmeyeceği belli olunca ve bir takım dinamikleri yakalayınca bu aksiyonu aldım. Sağolsun Blootooth(!) 5 yıldır başımın etini yedi. Forumum da forumum, nerde forumum diye... Sonunda pes ettim. Her neyse. 

Sizin emeklerinizle açılan bir yolda yürüyeceğiz. İnşallah güzel bir ortam yaratırız.
Elinize emeğinize sağlık. İyi ki geldiniz.

Esen kalın.

(03-25-2026, 12:03 PM)Yunus Emre Coşkun yazdı: Selam,

88 doğumluyum. Balıkesirliyim. İstanbul'da yaşıyorum. Ölçekli Plastik Otomobil Modelciliği üzerine uzun yıllar çalıştım. İlk modelimi 8 yaşında İzmir Fuarında THK'nın tahta uçak modeli olan Ata modelini babamın alması ile başladım. Sonrasında ise ekmek tahtası, meyve bıçağı, uhu yardımı ile pek çok Revell plastik modeli çöp ederek devam ettim Smile  Yaklaşık 5 senedir üretim yap(A)mıyorum. 2 kız babasıyım. Forumdaki isimlere eski forumdan aşinayım ve pek çoğuyla da buluşmalarda, etkinliklerde bir araya gelme şansı yakaladım.

Türkiye modelcilik hafızası için çok önemli gördüğüm forumun tekrar yayına alınması beni çok mutlu etti. Umarım eski forum veri tabanı kaybolmamıştır ve zamanla onlar da buraya dahil edilebilir.

Geçmişte çok güzel etkinliklerde, sohbetlerde, gezilerde vs. bir araya geldik. Forum sayesinde pek çok şey öğrendik, paylaştık.

Umarım aynı heyecanla tüm hobidaşlar paylaşmaya ve yeni şeyler öğrenmeye bununla birlikte yeni hobidaşlar kazanmak için çalışmalara devam ederler.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Yunus Emre hoşgeldin,

Seni de aramızda görmek çok güzel. 

Eski forum dosyalarına ulaşmak çok zor, bir çok resim kullanım dışı, sadece konuları kopyala/yapıştır açabiliriz. 
Peyderpey konuları çekmeye çalışırız. https://web.archive.org/web/20260000000000*/hobimaket sitesinde son site ve en eski 2 site daha var. Çok geniş arşiv. Burada önemli gördüğünüz konuları çekebiliriz. Bir çoğumuzun paylaşımları duruyor. İnceleyebilirsin.

Tekrar hoşgeldin, paylaşımlarını merakla bekliyoruz.

(03-25-2026, 01:09 PM)Panzer Reis yazdı: Herkese Selamlar, Hakan GENÇ

Bursa'da yaşıyorum , hoşuma giden araçların ve beğendiğim bilim-kurgu filmleri ile dizilerindeki modelleri yapıyorum. Genelde tank ve zırhlı askeri araçlar yapıyorum. 

Fırsat buldukça çalışmalarımı sizlerle paylaşacağım.

Hoşgeldin Hakan,

Üretimlerini heyecanla bekliyoruz. Varsa bitmiş modellerini de paylaşırsan seviniriz.
Bursa'ya selamlar...

RE: Yeni üyelerimize - Agent_WD40 - 03-25-2026

Fi tarihinden hatırlayanlar vardır belki, Mutlu ben. 53 yaşındayım, İstanbul 'da ikamet ediyorum. Genelde izleyici ve toplayıcıyım. Çooook nadiren maket bitirdiğim de olur. Normal koşullarda ayrımsız (askeri, sivil, teyyare, oto yapıyordum). Ama halen başlayamadığım 3 uzun proje mevcut. 1. Bulabildiğim R31 den R34 e kadar bütün Nissan modelleri, 2. Calsonic full seri(becerebildiğim kadarı ile), 3. Fairlady yapabildiğim kadar çok. Forumun tekrar hayata döndürülmesinde emeği geçen herkese kucak dolusu sevgi ve saygılarımı iletiyorum.