Atatürk

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1/24 l Jaguar Type-E l Gunze Sangyo l Korkut Varol
Eline koluna ve  Modele değen mevcut tüm uzuvlarına sağlık Korkut hocam...
Decaller, Microsol'dan sonrra oluşan kırışıklıkları kuruyunca düzelmedi mi? Hayret o kötü olmuş... Gereksiz Uğraştırmış seni.
Yanlışım varsa (ki kesin vardır) düzeltin.

[Resim: 55427765598_8b6949daf7_m.jpg]
Bul
(14-September-2026, 18:58)Waldorf yazdı: Eline koluna ve  Modele değen mevcut tüm uzuvlarına sağlık Korkut hocam...
Decaller, Microsol'dan sonrra oluşan kırışıklıkları kuruyunca düzelmedi mi? Hayret o kötü olmuş... Gereksiz Uğraştırmış seni.
Microsol yapınca daha beter oldu, üstünden geçtiği panel birleşim çukurunu da kopyaladı Smile Aslında kitin yapması gereken, ya ayrı çerçeve vermek ya da dış camla beraber çerçeveyi basıp krom boyatmak idi.
Ön tampon ve sinyal lambaları ile arka taraf lambaları ve plakalığı yerlerine yapıştırdım.

[Resim: Jage18.jpg]

Koltukların yerine oturması sorunlu idi. Alt tarafta şaft tüneli, üst tarafta tente brandasının iç yüzeyi koltuklara temas edip araç eksenine paralel durmasını engelliyordu. Branda ve koltuklardaki gereken yerleri keserek düzgün oturmasını sağladım.

[Resim: Jage19.jpg]
Ön cam çerçevesiyle beraber şeffaf basım parçaydı, çerçeveye Bare Metal Foil uyguladım. Cam silecekleri cama oturmadığından, kollarını bükerek hatta çatlatarak cama oturur hale getirdim.

[Resim: Jage20.jpg]

BİTMİŞ FOTOĞRAFLAR

Son montajda sıkıntılar yaşadım. Özellikle kaputun montajında yerine oturtamadım. Kaput içindeki ve şasideki bölmeler bazı noktalarda birbirine değdiği için traşlamalar ile deneyerek makul bir yere kadar geldim. Zaten gövdenin arka tarafını tabana yapıştırırken paket lastiklerinden destek almıştım ve boyada şerit halinde iz yapmıştı, hafif zımpara ve pasta ile giderebilmiştim. Daha fazla elleyip boyaya hasar verme riskini almak istemedim. Parçaların temiz basım olmasına kanmayıp yapım öncesinde küçük noktalardan yapıştırarak kontrol etmekte fayda varmış.

[Resim: Jage21.jpg]
[Resim: Jage22.jpg]
[Resim: Jage23.jpg]
[Resim: Jage25.jpg]
[Resim: Jage26.jpg]
[Resim: Jage27.jpg]
[Resim: Jage29.jpg]
[Resim: Jage30.jpg]

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi